Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 250 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 pincées de sel
- 3 œufs
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 75 g de beurre doux, mou
- 50 g d'eau
- 20 g de lait pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Alouettes provençales
1 Std. 30 Min
Nougats noirs
3 Std.
Canistrelli
1 Std.
Calissons d'Aix
24h
Pompes à l'huile
3 Std.
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Oreillettes
3 godz. 40 min
Fougasse aux grattons
2h
Anchoïade
15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h