Galette bressane

Galette bressane

4.5 23 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz.
16 parts

Składniki

La pâte à brioche (la veille)
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 3 œufs
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de farine de blé
  • 20 g d'eau
  • 140 g de beurre doux coupé en morceaux
La garniture (le jour même)
  • farine de blé pour le plan de travail
  • 120 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 120 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 3.3 g
Kalorie 822 kJ / 196 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 20.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...