Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g twarogu, półtłustego
- ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta filo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2202 kJ / 526 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2h
Terrina z ziołową polentą
1 Std. 50 Min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 Min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
1h 45min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 Std. 5 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Samosy
1 Std. 40 Min