
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g kolendry, świeżej tylko liście
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 130 g twarogu półtłustego
- ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta filo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 526 kcal / 2202 kJ
- Białko
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 87 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Paneer
4 godz. 5 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Samosy
1 godz. 40 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Carimañolas z mięsem i serem
3 godz. 5 min