![Pasta z rzeżuchy Pasta z rzeżuchy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E67436A1-31AB-4800-8A3E-D135B2659B1B/Derivates/ffc76f9f-d874-4d66-a9c2-71e69291fb51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 120 g ziaren słonecznika
- 10 g rzeżuchy
- 70 g oleju rzepakowego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 917.6 kJ / 219.2 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 163.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 Std. 20 Min
Marchewkowo-serowy dip
15min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 Std. 20 Min
Musztarda z gruszek
1 Std. 20 Min
'Masło' z awokado
10 Min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 Std. 20 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 Min