Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi

Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi

3.3 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 - 300 g kapusty kiszonej
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 120 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 130 g nasion konopi łuskanych
  • 50 g siemienia lnianego
  • 30 g ziaren sezamu, białego
  • 30 g octu jabłkowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • sól gruboziarnista do posypania krakersów
  • ¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
    ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2.8 g
Kalorie 235.8 kJ / 56.3 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...