Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 - 300 g kapusty kiszonej
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
120 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g nasion konopi łuskanych
-
50 g siemienia lnianego
-
30 g ziaren sezamu, białego
-
30 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
sól gruboziarnista do posypania krakersów
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.8 g
Kalorie
235.8 kJ /
56.3 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min