Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 - 300 g kapusty kiszonej
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
120 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
130 g nasion konopi łuskanych
-
50 g siemienia lnianego
-
30 g ziaren sezamu, białego
-
30 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
sól gruboziarnista do posypania krakersów
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.8 g
Kalorie
235.8 kJ /
56.3 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SUPERFOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Hummus z groszkiem
10 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.