Urządzenia i Akcesoria
Cappellacci z dynią
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk
Składniki
Ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
180 g jajek (3 szt., rozm. M)
-
20 g oliwy z oliwek
Farsz
-
500 g miąższu dyni pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 żółtko
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda ilość do gotowania cappellacci
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.5 g
Kalorie
198.5 kJ /
47.4 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Frittata z cukinią
55 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min
Gnocchi buraczane
30 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1 godz. 30 min