Urządzenia i Akcesoria
Cappellacci z dynią
Przygotowanie 1 godz. 25 min
Czas całkowity 2 godz.
50 sztuk
Składniki
Ciasto
-
300 g mąki pszennej
-
180 g jajek (3 szt., rozm. M)
-
20 g oliwy z oliwek
Farsz
-
500 g miąższu dyni pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 żółtko
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
woda ilość do gotowania cappellacci
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.5 g
Kalorie
198.5 kJ /
47.4 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Czebureki
2 godz. 35 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Tort dyniowy
2 godz. 40 min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 godz. 40 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Gnocchi buraczane
30 min
Pierogi z kaszą jaglaną Mieczysławy Matkiewicz
1 godz. 45 min
Gnocchi dyniowe z sosem ziołowo-chrzanowym
1 godz. 30 min