Cappellacci z dynią
TM5 TM6

Cappellacci z dynią

3.7 (85 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki pszennej
  • 180 g jajek (3 szt., rozm. M)
  • 20 g oliwy z oliwek extra vergine

Farsz

  • 500 g miąższu dyni, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 150 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 żółtko
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania cappellacci
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • woda, ilość do gotowania cappellacci

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
198.5 kJ / 47.4 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
5.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy