Ostry sos z bananów

Ostry sos z bananów

4.2 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 g octu jabłkowego
  • 130 g wody
  • 350 - 400 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 154 kcal / 645 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...