Urządzenia i Akcesoria
Ostry sos z bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 g octu jabłkowego
-
130 g wody
-
350 - 400 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4 mg
Białko
2 g
Kalorie
645 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Sól bekonowa
45 min
Masło z chili i sosem Worcestershire
1 godz. 10 min
Bakłażany bhurta
30 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Cukinie z miętą
30 min
Kawior z bakłażana
50 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Tatar z fasoli
5 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min