
Urządzenia i Akcesoria
Ostry sos z bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 g octu jabłkowego
-
130 g wody
-
350 - 400 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154 kcal /
645 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paneer
4 godz. 5 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Bakłażany bhurta
30 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Bananowe smarowidło z ananasem i kokosem
50 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Cukinie z miętą
30 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Kawior z bakłażana
50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min