Focaccia z brokułami i anchois

Focaccia z brokułami i anchois

4.0 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g smalcu pokrojonego na kawałki
Wierzch
  • 500 g wody
  • 300 g różyczek brokułu
  • 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 12 filetów z anchois, w oleju odsączonych
  • 4 łyżki orzeszków piniowych do posypania
  • 1 łyżeczka soli gruboziarnistej (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 6.7 g
Kalorie 796.3 kJ / 190.3 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 26.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...