Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej

Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej

3.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
    180 - 200 g
  • rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
    2 gałązki
  • siemienia lnianego mielonego
    2 łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 99 kcal / 410 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...