Urządzenia i Akcesoria
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
180 - 200 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
-
2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
410 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Krakersy z sezamem i makiem
40 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min