
Urządzenia i Akcesoria
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)180 - 200 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane2 gałązki
-
siemienia lnianego mielonego2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
99 kcal /
410 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 godz. 50 min
Przyprawa do piernika
5 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Mąka gryczana
5 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Tahini
10 min