Urządzenia i Akcesoria
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
180 - 200 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
-
2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
410 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orzechowe złote mleko
15 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Przyprawa do piernika
5 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 godz. 50 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min