
Urządzenia i Akcesoria
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
180 - 200 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
-
2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
99 kcal /
410 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska