Wersje kompatybilne
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 180 - 200 g pulpy migdałowej, pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, drobno posiekane
- 2 łyżeczki siemienia lnianego, mielonego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 410 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe kulki mocy
20 Min
Napój migdałowy
10 Min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min
Kulki z suszonymi śliwkami
30min
Chałwa z pistacjami
2u. 25min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 Min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1h 10min
Przyprawa do piernika
5 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3u. 30min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min