Wersje kompatybilne
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 180 - 200 g pulpy migdałowej, pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, drobno posiekane
- 2 łyżeczki siemienia lnianego, mielonego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 410 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukier lawendowy
5 Min
Chrupki z ciecierzycy
13h 45min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30min
Jogurt z mleka koziego
13sa 15 dk
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1h
Hummus z groszkiem
10min
Jogurt grecki
12h 15min
Orzechy włoskie w karmelu
1h 30min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Lody z mango bez laktozy
2 godz. 10 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min