Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa

Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa

4.5 290 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego
  • 120 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
  • 30 g masła
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 600 g batatów pokrojonych na kawałki
  • 600 g wody
  • 100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 102 kcal / 427 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...