Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 120 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
- 30 g masła
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 600 g wody
- 100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 427 kJ / 102 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Zupa z batatów z pastą curry
25min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min