
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego obranego15 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry120 g
-
masła30 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
batatów pokrojonych na kawałki600 g
-
wody600 g
-
soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
102 kcal /
427 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min