
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
120 g pora tylko białej części, pokrojonej w 2-3 cm plastry
-
30 g masła
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki
-
600 g wody
-
100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
102 kcal /
427 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska