
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 2 cm kawałki300 g
-
cebuli pokrojonej na 2 cm kawałki50 g
-
ząbków czosnku10
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżki
-
migdałów, blanszowanych125 g
-
wody900 g
-
białego octu winnego1 łyżka
-
tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 gałązki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
czerwonych winogron pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
193 kcal /
811 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min