![Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BF16E7FC-632E-4B2A-9C0C-B70FBB966E8B/Derivates/3F00C8EB-B8FC-4A44-8E42-8BD837955D92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 125 g migdałów, blanszowanych
- 900 g wody
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 20 czerwonych winogron, pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z groszku
40 min