Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce

Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce

3.9 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • liquid vegetable stock
    500 g
  • oil
    1 tsp
  • potatoes cut in cubes (3 cm)
    600 - 700 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • curry powder
    ½ tsp
  • pollock fillets cut in cubes (3 cm)
    600 g
  • savoy cabbage shredded (1 cm)
    250 g
  • cream cheese
    100 g
  • oranges juice (200 g) plus thin peelings of ½ orange
    2 - 3
  • cornflour
    15 g
  • ground turmeric
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 427 kcal / 1785 kJ
Białko 33.4 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 38.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...