Brodet (Fish stew)

Brodet (Fish stew)

4.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • olive oil plus 1 Tbsp
    60 g
  • onions quartered
    300 g
  • red wine vinegar
    1 Tbsp
  • garlic cloves crushed (see tip)
    3
  • bay leaf
    1
  • tomatoes halved
    500 g
  • water (enough to just cover ingredients)
    250 - 300 g
  • raisins
    5 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • fish fillets thick, skin on, cut in large pieces (5-6 cm)
    500 g
  • fresh mixed seafood to taste
    400 - 500 g
  • fresh parsley leaves
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1640 kcal / 6873 kJ
Białko 172 g
Tłuszcz 74 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...