Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Parmesan cheese
- 450 g butternut squash, cut in pieces (3 cm)
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 tsp fresh thyme leaves
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water, boiling
- 240 g cooked chickpeas, drained, rinsed (1 x 400 g tin)
- 250 g dried pasta, fusilli or penne
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Creamy Pea Pasta
25 min
Rice Salad with Vegetables
45 min
Macaroni Bake
55 min
Pasta and Chickpea Salad
25 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Asparagus and Pea Pasta
20 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Quinoa Broth
35 min