Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g balsamic vinegar
- 80 g white wine
- 80 g honey
- 20 g Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary, needles only
- 1 garlic clove
- 4 fresh salmon fillets (approx. 150 g each)
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g courgettes
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 1 Tbsp lemon juice, freshly squeezed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 Min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1h
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1h 5min
Prawn and Cucumber Salad
55min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min