![Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B246C58A-EAC1-4E34-B7CD-6E5BD2A7FC2C/Derivates/9BFA8E83-13FD-4BAD-B2A2-A1B318260423.jpg)
Wersje kompatybilne
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g cod fillets, skinless
- 120 g cornbread, cut in pieces
- 50 g pitted green olives
- 20 g olive oil, plus extra for brushing and drizzling
- 125 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 cherry tomatoes on the vine
- 10 g orange juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 750 g water
- 600 - 650 g new potatoes, halved (2-3 cm)
- 400 g tenderstem broccoli, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.8 kJ / 311.9 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 552 mg
Alternatywne przepisy
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 Min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 Min
Cod with Pistachio and Couscous
30 Min
Creamed Cod
45 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 Min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 Min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1 Std.
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 Min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 Min