Wersje kompatybilne
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g cod fillets, skinless
- 120 g cornbread, cut in pieces
- 50 g pitted green olives
- 20 g olive oil, plus extra for brushing and drizzling
- 125 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 cherry tomatoes on the vine
- 10 g orange juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 750 g water
- 600 - 650 g new potatoes, halved (2-3 cm)
- 400 g tenderstem broccoli, rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1304.8 kJ / 311.9 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 552 mg
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM5)
Pas d’évaluation
Salt Cod Gratin
50min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Creamed Cod
45min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 Std. 15 Min