Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 70 - 80 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g krojonych pomidorów, z puszki
- 450 g wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białego chleba, czerstwego, np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1154.5 kJ / 275.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z liści botwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1h
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Barszcz z serem feta
40 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min