Toskańska zupa pomidorowa z chlebem

Toskańska zupa pomidorowa z chlebem

3.9 296 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
    60 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    70 - 80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • wody
    450 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • białego chleba, czerstwego np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 275.8 kcal / 1154.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...