Toskańska zupa pomidorowa z chlebem

Toskańska zupa pomidorowa z chlebem

3.9 298 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 70 - 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 450 g wody
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g białego chleba, czerstwego np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 275.8 kcal / 1154.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...