
Urządzenia i Akcesoria
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki60 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki70 - 80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
wody450 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
białego chleba, czerstwego np. ciabatty lub bułki, pokrojonego na 3-4 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275.8 kcal /
1154.5 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
10 Przepisów
Polska
Polska