Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cigalas enteras crudas pequeñas
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 20 g de almendras tostadas sin sal
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos de 2 cm
- 100 g de zanahoria en trozos de 2 cm
- 150 g de setas de cardo frescas en tiras
- 1 cucharadita de pimentón
- 2 cucharaditas de sal
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1212 kJ / 289 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1307.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 Min
Marmitako de pulpo
40 Min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Lentejas con calamares
2h 50min
Alubias con gambas
20 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Fabes con pulpo
45 Min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 Min
Fabes con almejas
30 Min
Arroz con rape y gambas
30 Min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min