Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cigalas enteras crudas pequeñas
- 60 g de aceite de oliva
- 500 g de agua
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 20 g de almendras tostadas sin sal
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos de 2 cm
- 100 g de zanahoria en trozos de 2 cm
- 150 g de setas de cardo frescas en tiras
- 1 cucharadita de pimentón
- 2 cucharaditas de sal
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1212 kJ / 289 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1307.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con almejas para dos
50 min
Alubias con bacalao
30 Min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Fabes con pulpo
45 Min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Lentejas con calamares
2 godz. 50 min
Alubias con gambas
20min
Fabes con almejas
30 Min
Marmitako de pulpo
40min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min