Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rodaballo y arroz
- 1 - 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 250 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharadita de sal
- 800 g de agua
- 900 - 1000 g de rodaballo (6 tranchas de aprox. 150 g) salpimentado
Pimientos del piquillo
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de pimientos del piquillo en tiras
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 654.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 Min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Merluza a la koskera
45 min
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Merluza a la gallega
40min
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min