Rape en salsa de puerros al azafrán

Rape en salsa de puerros al azafrán

4.0 61 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 4 puerros gruesos en rodajas de 2-3 cm
  • 3 dientes de ajo
  • 60 g de aceite de oliva
  • 10 g de harina
  • 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
  • 100 g de vino blanco
  • 200 g de agua
  • 6 pellizcos de sal
  • 1 sobre de hebras de azafrán
  • 2 huevos envueltos en film transparente
  • 6 - 12 rodajas de lomo de rape (sin piel ni hueso) (aprox. 1200 g)
  • 20 - 30 g de mantequilla
    20 g de aceite de oliva
  • 2 pellizcos de pimienta molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 311 kcal / 1300 kJ
Białko 35.6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 506.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...