Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 puerros gruesos en rodajas de 2-3 cm
- 3 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 10 g de harina
- 1 pellizco de guindilla seca desmenuzada (opcjonalnie)
- 100 g de vino blanco
- 200 g de agua
- 6 pellizcos de sal
- 1 sobre de hebras de azafrán
- 2 huevos envueltos en film transparente
- 6 - 12 rodajas de lomo de rape (sin piel ni hueso) (aprox. 1200 g)
-
20 - 30
g de mantequilla
lub 20 g de aceite de oliva - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1300 kJ / 311 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 506.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 Min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
Rape al vapor con salsa verde
20 dk
Rape con espárragos a la marinera
30 Min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 dk
Rape en salsa de almendras
30 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 dk
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35 dk
Rape al oporto
50 dk
Rape al estilo de Lekeitio
40 dk
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 dk