Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de foie gras de canard cru, 1 lobe éveiné
- 2 pincées de fleur de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 30 g d'armagnac
Le jour même
- 500 g d'échine de porc, désossée, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 100 g de foie de porc, préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 200 g de gorge de porc, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 1 c. à café bombée de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 30 g de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 18789 kJ / 4495 kcal
- Białko
- 217 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 399 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne
48h
Pâté de lapin
2h 35 min
Rillettes de lapin
12hod.
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Terrine de canard
24h
Pain d'épices surprise
24h
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1hod. 30min
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Rillettes de poulet
6 godz.
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30 min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h