Pâté périgourdin
TM6 TM5

Pâté périgourdin

4.3 (3 oceny)

Składniki

La veille

  • 400 g de foie gras de canard cru, 1 lobe éveiné
  • 2 pincées de fleur de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 30 g d'armagnac

Le jour même

  • 500 g d'échine de porc, désossée, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
  • 100 g de foie de porc, préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
  • 200 g de gorge de porc, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 2 pincées de piment d'Espelette
  • 1 œuf
  • 30 g de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles

Wartości odżywcze
na 1200 g
Kalorie
18789 kJ / 4495 kcal
Białko
217 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
399 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy