Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La garniture
- 60 g d'amandes décortiquées
- 600 g ananas frais, coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 50 g de rhum
- 40 g de fécule de maïs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3322 kJ / 795 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au citron
1h 35 min
Galette tout chocolat
1h 35 min
Galette au beurre
1h
Galette des Rois pistache griotte
1h 20 min
Roulé de pain
1h 15 min
Gâteau brigadier
2h 30 min
Mille-feuille pomme-safran
3h 15 min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Galette à la crème d'amande
1h 20 min
Tarte à l'ananas
3h
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24h