Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La garniture
- 60 g d'amandes décortiquées
- 600 g ananas frais, coupé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 50 g de rhum
- 40 g de fécule de maïs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3322 kJ / 795 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au citron
1h 35min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1h 45min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std.
Galette des Rois mangue-chocolat
1 Std. 40 Min
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Baba à la noix de coco
2 Std.
Tarte à la noix de coco
1 Std.
Charlotte chocolat-banane
24h
Charlotte au café façon tiramisu
12hod. 45min
Charlotte aux poires
12 Std. 30 Min
Gâteau magique au citron
3h 15min
Charlotte au chocolat
6sa 20 dk