Galette à l'ananas et au rhum

Galette à l'ananas et au rhum

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La garniture
  • 60 g d'amandes décortiquées
  • 600 g ananas frais coupé en morceaux
  • 150 g de cassonade
  • 50 g de rhum
  • 40 g de fécule de maïs
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 795 kcal / 3322 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...