Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 125 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les macarons
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 140 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 436.9 kJ / 104.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Macarons au citron
12h
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 Std.
Macarons lapins de Pâques
48 Std.
Number cake du Nouvel An
3sa
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Number cake 6
2sa
Macarons au café
24h
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4sa 15 dk
Eclair au chocolat
1h 15 min
Le macaron caramel
1h 50 min
Macarons au chocolat
24h