Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 125 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
Les macarons
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 140 g de blancs d'œufs (4 blancs d'œufs env.)
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 436.9 kJ / 104.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Crème pâtissière
15min
Macarons fraise-amaretto
24 godz.
Le macaron caramel
1 godz. 50 min
Macarons au café
24 godz.
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 godz. 10 min
Macarons lapins de Pâques
48 godz.
Macaron tiramisu
26 godz.
Macarons au citron
12 Std.
Eclair au chocolat
1h 15min
Macarons au chocolat
24 godz.