Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
Le glaçage aux framboises
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de framboises fraîches
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
La crème pâtissière aux framboises
- 250 g de lait demi-écrémé
- 20 g de farine de blé
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
Le montage
- 50 g de framboises fraîches
- 30 g de copeaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1250 kJ / 297 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2 godz. 30 min
Fraisier
12h 45min
Mille-feuille pomme-safran
3 godz. 15 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40 min
Dacquoise aux framboises
2 godz.
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min.
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Crème diplomate aux fruits
1h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min