Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 80 g de sucre en poudre
- ½ zeste de citron jaune, non traité
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 1 œuf
La crème citron-chocolat
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de jus de citron
- 3 jaunes d'œufs
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La meringue suisse
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2393 kJ / 572 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Gâteau tout chocolat
5u. 45min
Macarons chocolat-caramel
2h 30 min
Galette des Rois à la frangipane
2hod.
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Le macaron caramel
1h 50 min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Gâteau aux 3 chocolats
2sa 55 dk
Gâteau chocolat-noisette
12 Std.
Meringue italienne
30min
Macarons au chocolat
24h