Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, en pommade
- 100 g de sucre glace maison
- 1 pincée de sel
- 2 pincées de vanille en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 280 g de farine de blé
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Napolitain
73h 40min
Madeleines au chocolat
30min
Barres chocolat-caramel
1 godz. 30 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 godz. 30 min
Eclair au chocolat
1 godz. 15 min
Chouquettes
1 godz.
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15 min
Tarte cookie au chocolat
5h 10 min
Brownie
45min
Madeleines
30min
Biscuit roulé
1h 50min