Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 4 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
La crème mascarpone aux cerises amarena
- 380 g de cerises amarena, au sirop (poids net égoutté)
- 500 g de mascarpone
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2561 kJ / 612 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche express au praliné
45 min
Bûche soyeuse enneigée
4h 35min
Domino aux fraises
13 Std.
Gâteau aux épices et limoncello
40min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Charlotte aux fraises
12 godz. 30 min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Tarte aux cassis meringuée
2 godz. 30 min
Bûche tout chocolat
7h 20 min
Bûche aux épices façon tatin
1 godz. 15 min
Bûche aux marrons
1h 40min
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min