Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 3 œufs
- 40 g de sucre en poudre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 400 g de bananes
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4029 kJ / 961.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 120.2 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Bûche chocolat-orange
3u. 45min
Coulant au chocolat cœur cerise
1h 30min
Charlotte aux fraises
12h 30min
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Bûche aux épices façon tatin
1 Std. 15 Min
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Charlotte aux poires sans gluten
7 Std. 15 Min
Charlotte chocolat-coco
12h
Charlotte au café façon tiramisu
12h 45min
Charlotte aux poires
12h 30min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min