Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 300 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs
- 80 g de caramel au beurre salé
- 2 c. à café de café instantané
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12 godz.
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Crème caramel
3 Std.
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15 min.
Flan à la pistache
30min
Gelée au citron de Syracuse
3 Std. 25 Min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Crème renversée au café
2h
Far aux abricots
1h 15min
Œufs au lait
50min
Crème renversée au caramel
4h 50min