Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 100 g d'huile de colza, et un peu pour les pots
- 50 g d'eau
- 150 g de farine blanche type 45
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2359 kJ / 564 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truffes au cacao et fruits secs sans sucre ajouté
45min
Verrines "toutes vertes"
30min
Gâteau aux clémentines
3ωρ. 15 λεπτ.
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 min
Mug cake au whisky et au café
20min
Marquise au chocolat
2h 25 min
Tartinade de champignons amande-muscade
20min
Choux façon tiramisu
1h 50min
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 Std.
Dômes banane et chocolat
6 godz. 30 min
Cheesecake à la vapeur
1 godz. 30 min
Mousse au chocolat magique
15 Min