Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 100 g d'huile de colza, et un peu pour les pots
- 50 g d'eau
- 150 g de farine blanche type 45
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2359 kJ / 564 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux aux noisettes
1u. 45min
Petits chocolats à la liqueur
3h 10min
Poudre au caramel
1u.
Roulé de pain
1h 15min
Coupelles de chocolat
2u. 45min
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1h 15min
Chocolat hot brandy
15min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1u.
Gâteau "Petit Duc"
30min
Marquise au chocolat
2h 25min
Sauce au chocolat
10min
Mousse au chocolat magique
15min