Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel
- 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g d'armagnac
- 6 pommes, pelées, épépinées et coupées en quatre (800 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Far breton aux pruneaux
2 godz.
Broyé du Poitou
1h 15min
Breizh bowl
13h
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30 min
Baba à la noix de coco
2 godz.
Gâteau nantais
1h
Tarte à la fleur d'oranger
2 godz.
Fenetra de Toulouse
1h 30 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min
Flan individuel à la vanille
50min
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min