Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel
- 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g d'armagnac
- 6 pommes, pelées, épépinées et coupées en quatre (800 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846 kJ / 202 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Rochers coco
40min
Crème anglaise à l'orange
1h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Douillon aux poires
1h 15min
Baba au rhum
3h
Fiadone
55 Min
Pain de Gênes
1h
Baba à la noix de coco
2h
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min