Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Broyé du poitou
2 Std.
Pain de Gênes
1sa
Amandine à la cerise
2 Std.
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Coulant chocolat au cœur caramel
24 Std.
Financiers
30 dk
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 Std.
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 dk