Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 25 g de rhum blanc
La pâte
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- farine de blé pour les moules
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- 6 œufs
- 300 g d'amandes en poudre
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de rhum blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2183.5 kJ / 522.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Broyé du Poitou
1 godz. 15 min
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Pain de Gênes
1 godz.
Croustade aux pommes
50min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2 godz.
Cheesecake à la vanille cuit
13 Std. 30 Min
Quatre-quarts aux poires
55min
Flan pâtissier
4h 25min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min