Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pralines roses, concassées
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 200 g de lait
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1103 kJ / 264 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à la praline
3 godz. 20 min
Iles flottantes aux carambars
1h 20 min
Iles flottantes
1h
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 Std.
Nonnettes à l'orange
1 godz. 40 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4sa 45 dk
Velouté de cèpe et châtaigne
35 Min
Galette des rois aux marrons et noisettes
1 godz. 35 min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3 godz. 20 min
Semifrio pêche-abricot
3 Std. 35 Min