Quiche ai peperoni e pomodori
TM6 TM5

Quiche ai peperoni e pomodori

4.6 (21 ocen)

Składniki

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 15 - 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
  • 200 g di scamorza dolce o affumicata, a pezzi
  • 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
  • 10 pomodori ciliegino a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1392.5 kJ / 332.8 kcal
Białko
12.9 g
Węglowodany
31.9 g
Tłuszcz
19.2 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
7.1 g
Sód
433.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy