![Quiche ai peperoni e pomodori Quiche ai peperoni e pomodori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e44d686ed42f13e61c68cc5bece24ebc/Derivates/b65b1d7adfea7219774bb22c852b34694cd1fea7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 - 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 200 g di scamorza dolce o affumicata, a pezzi
- 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1392.5 kJ / 332.8 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 433.7 mg
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate al forno
1 Std.
Braciole pugliesi
1 Std.
Omelette verdure e formaggio
30 Min
Mesciua spezzina
1 Std.
Polpettone zucca e spinaci
1h 15 min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Gattò di patate e spinaci
2h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Burger di ceci e verdure
40 min
Crostata salata tricolore
1h 30min