Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 - 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 200 g di scamorza dolce o affumicata, a pezzi
- 200 g di peperoni gialli e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 10 pomodori ciliegino a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1392.5 kJ / 332.8 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 433.7 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Quiche di zucca ed erbette
1 godz. 30 min
Crostata salata tricolore
1 godz. 30 min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 godz. 30 min
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Torta salata funghi e patate
1 godz. 30 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Gattò di patate e spinaci
2h