Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3-4 cm)
Cottura erbette
- 500 g di acqua
- 500 g di erbette di campo a foglia larga
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
Besciamella
- 80 g di burro a pezzi
- 1000 g di latte
- 80 g farina tipo 00
- 5 g di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 200 g di pasta all'uovo secca, tipo lasagne
- 350 g di ricotta fresca
- 200 g di prosciutto cotto a fette, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732.5 kJ / 414.1 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 888 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine (TM6)
50 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 Std. 30 Min
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Finocchi gratinati
30 Min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Torta salata svuotafrigo
2 godz.
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Farro, involtini di branzino e cavoletti di Bruxelles
35 Min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min