Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga

Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga

4.8 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Uova ripiene
  • uova fredde di frigorifero
    4
  • di acqua
    1000 g
  • di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
    35 g
  • filetto di acciuga sott'olio
    1
  • capperi sotto sale (opcjonalnie) lavati ed asciugati
    4 - 5
  • di maionese
    20 g
  • di caprino
    50 g
  • paprika piccante
    1 - 2 pizzichi
Crema di piselli e lattuga
  • scalogno a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di foglie di lattuga verde lavate e asciugate a listarelle
    150 g
  • di acqua
    250 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di piselli verdi, freschi o surgelati
    300 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino colmo
  • foglie di menta
    3
  • sale q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 283 kcal / 1184.5 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 413.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...