Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga

Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga

4.8 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Uova ripiene
  • 4 uova fredde di frigorifero
  • 1000 g di acqua
  • 35 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 1 filetto di acciuga sott'olio
  • 4 - 5 capperi sotto sale (opcjonalnie) lavati ed asciugati
  • 20 g di maionese
  • 50 g di caprino
  • 1 - 2 pizzichi paprika piccante
Crema di piselli e lattuga
  • 1 scalogno a metà
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di foglie di lattuga verde lavate e asciugate a listarelle
  • 250 g di acqua
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 300 g di piselli verdi, freschi o surgelati
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 3 foglie di menta
  • sale q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 283 kcal / 1184.5 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 413.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...