Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 600 g di acqua
- 300 g di bietole, i gambi
- 150 g di pane raffermo a cubetti
- 1 uovo
- 70 g pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Fontina a cubetti
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1307 kJ / 312.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 616 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine e basilico
20 min.
Bruco polpetta (di verdure)
40 min.
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20min
Pesto di melanzane
10 min.
Sformato vegetale
1h
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1h
Polpette di ricotta al sugo
50 min.
Frittelle di cavoli e Emmental
35min
Frittatine alle cime di rapa
1h
Polpette di cavolo viola
1h 30 min.
Sformatini di agretti
1h
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1h 30 min.