![Polpette di gambi di bietole e pane raffermo Polpette di gambi di bietole e pane raffermo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f321a06d85de3c1922e7047e4a26ce9/Derivates/70f485aa290c47dbc7428802036874ed8992312d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 600 g di acqua
- 300 g di bietole, i gambi
- 150 g di pane raffermo a cubetti
- 1 uovo
- 70 g pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di Fontina a cubetti
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1307 kJ / 312.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 616 mg
Alternatywne przepisy
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 godz.
Burger di cavolo nero
45 min
Polpette di cavolo viola
1 godz. 30 min
Schiacciatina zucca e carote
45 min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1 godz. 30 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Pesto di lattuga
15 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Gattò di patate e spinaci
2 Std.
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Burger di ceci e verdure
40 min
Polpette di ricotta al sugo
50 min