![Risotto ai peperoni Risotto ai peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/583b5a9bd9f6de16e4a552bfa0034a8c/Derivates/a84a84ac04aeb4400103961d21056595bf089036.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
10
g di dado per brodo vegetale
lub 5 g di sale + q.b. - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1788.5 kJ / 427.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 11.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto con verdure e sogliola
40 分钟
Pasta radicchio e pancetta
30 Min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40 分钟
Focaccia morbida
4h
Risotto mele, speck e timo
40 分钟
Risotto mascarpone e pepe rosa
35min
Risotto radicchio e pancetta
40 分钟
Pasta con crema di peperoni e Feta
30 Min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min
Risotto zafferano e salsiccia
40 分钟
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Risotto zafferano e speck
35min