Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
10
g di dado per brodo vegetale
lub 5 g di sale + q.b. - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1788.5 kJ / 427.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 11.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e pancetta
35 Min
Risotto ai peperoni e curry
40 Min
Gnocchi di broccoli
1h
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 Min
Risotto alla lattuga
30 Min
Spaghetti al forno con salsa di lenticchie
1 Std. 30 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Lasagne di polenta
3 godz. 30 min
Riso in cagnone
45 Min