Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verdure invernali
- 1 cipolla bianca a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carote, pelate e a cubetti (1 cm)
- 200 g di polpa di zucca a cubetti (1 cm)
- 200 g di verza a listarelle
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- ½ dado per brodo vegetale
Cous cous
- 450 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 300 g di cous cous a grana media, precotto
- 120 g di ceci in scatola sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 904.3 kJ / 216.1 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 267.1 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Miglio con ceci e verdure al curry
1h
Couscous vegetariano
30 Min
Cous cous melanzane, zucchine e tacchino
45min
Cous cous con uova strapazzate e fave
35 Min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Insalata di farro con Feta e verdure di stagione
40 min
Bulgur all'arancia con verdure (TM6)
1h
Insalata di quinoa e tofu
55 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 min
Fagioli e verdure
30 Min
Poke Bowl vegetariana orzo, zucca e uova
1h