Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 zucchine lunghe (150 g cad.), tagliate a metà orizzontalmente.
- 500 g di acqua
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 15 olive nere denocciolate
- 160 g di tonno in scatola, ben sgocciolato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pangrattato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 698.9 kJ / 167.1 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 287.3 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di melanzane
25 Min
Torta salata svuotafrigo
2 godz.
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Scaloppine di pollo al limone
40 Min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 Std. 30 Min
Melanzane alla messinese
30min
Gamberoni in guazzetto
40 Min
Polpette di peperoni
1 Std.
Polpette di pane
30min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Quiche di zucca ed erbette
1 Std. 30 Min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30min