Crostata salata tricolore

Crostata salata tricolore

4.8 218 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    60 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    45 g
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    20 g
  • foglie di basilico fresche lavate
    3
  • di formaggio fresco spalmabile
    250 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di zucchine a rondelle 2 mm
    150 g
  • di pomodori datterino a metà
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero di canna
    1 cucchiaino
  • di origano secco
    ½ cucchiaino
  • burrata (opcjonalnie) da 200 g
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 327.8 kcal / 1371.1 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 485.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...