Wersje kompatybilne
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di origano secco
- 500 g di acqua
- 400 g di zucca mantovana piccola, a fette
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464.4 kJ / 111 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 242.5 mg
Alternatywne przepisy
Spinaci filanti
40 Min
Uovo nuvola con cavolfiori
50 Min
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 Std.
Finocchi alla valdostana
40 Min
Insalata tiepida di cavoletti, zucca e mandorle
1 Std.
Contorno di spinaci
25 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1 Std.
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min