Wersje kompatybilne
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 300 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 100 g frozen baby broad beans
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 40 g olive oil
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 5 g fresh basil leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 2 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 240 g tinned butter beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 Tbsp wholemeal flour
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp smoked paprika
- 4 flatbreads, vegan (see tip)
- 250 g tomatoes, sliced
- 25 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2111 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 716 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30 min
Chickpea Pancakes
20 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min