Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 15 g roasted, unsalted cashew nuts
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 50 g vegan cheese, grated (see tip)
- 35 g rolled oats
Steamed Vegetables
- 500 g water
- 350 g cauliflower florets
- 350 g broccoli florets
- 1 pinch fine sea salt
Béchamel
- 50 g extra virgin olive oil
- 70 g plain flour
- 500 g soya milk
- 100 g vegan cheese, grated
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 341 kcal
- Białko
- 17.42 g
- Węglowodany
- 17.95 g
- Tłuszcz
- 22.19 g
- Błonnik
- 4.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Potato Curry
12h 50 min.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min