Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
Ricotta, Mint and Spinach Layer
- 1500 g whole milk
- 40 g malt vinegar, white
- ½ - 1 lemon, zest only, no white pith, finely grated
- 8 fresh mint leaves, plus extra for garnishing
- 20 g fresh spinach leaves
- 1 pinch fine sea salt
Courgette, Garlic and Pea Layer
- 1 garlic clove
- 500 g courgettes, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 100 g frozen green peas
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g dry white wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
Parmesan Béchamel
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut in cubes (3 cm)
- 500 g whole milk
- 50 g plain flour
- 30 g unsalted butter, softened
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3844 kJ / 915 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 81.45 g
- Tłuszcz
- 47.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Vegetable Tart
1h 15min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h