Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g water
- 50 g lard, cut in pieces
- 1 tsp dried instant yeast
- 300 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
Vegetable topping
- 100 g red peppers, cut in pieces
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 100 g onions, cut in pieces
- 100 g courgettes, cut into pieces
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp paprika
- 150 g soft goat's cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2375.2 kJ / 567.7 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1061.9 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Pea and Courgette Tarts
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min