![Root Veggie Gratin with Blue Cheese Root Veggie Gratin with Blue Cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f2c96dbd-af81-40c6-b109-b68f3a270dec/Derivates/7ce164ff-d53e-4de8-8d0b-4df133835e2d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 80 g shallot, halved
- 20 g olive oil
- 250 g water
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 150 g blue cheese, (eg. Gorgonzole, Roquefort), cut in pieces
- 30 g plain flour
- 50 g unsalted butter, cut in pieces
- 80 g double cream
- 1 tsp ground white pepper
- 2 pinches ground nutmeg
- 400 g waxy potatoes, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
- 400 g parsnips, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
- 400 g sweet potatoes, peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
- 50 g walnut halves
- 2 Tbsp honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3305.3 kJ / 790 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 0.6 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1h 35min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 godz. 15 min
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 godz.
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.