Poulet façon bourguignon

Poulet façon bourguignon

3.8 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1800 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • 300 g de riz basmati
  • 30 g de miel
  • 120 g de vin rouge
  • 600 g de hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
  • 250 g de carottes coupées en morceaux (4 cm)
  • 15 g d'huile d'olive
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 4 pincées de poivre moulu
  • 30 g de chocolat noir coupé en morceaux
  • feuilles de persil frais pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1353.4 mg
Białko 31.6 g
Kalorie 3442.5 kJ / 822.8 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 79.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...