Poulet à la pizzaiola

Poulet à la pizzaiola

4.6 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 200 g d'emmental en morceaux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 1 cube de bouillon de volaille émietté
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 6 cuisses de poulet, désossées et sans peau
  • 1 c. à café de sel
  • 2 - 3 pincées de poivre moulu
  • 1 ½ c. à café d'origan déshydraté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 334 kcal / 1397 kJ
Białko 27.84 g
Tłuszcz 21.83 g
Węglowodany 6.61 g
Błonnik 1.19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...