Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, détaillées en petits dés
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de lardons fumés
- 50 g de vin blanc
- 2 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 50 g de beurre
- 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo) (voir "Conseil(s)")
- 160 - 200 g de reblochon, taillé en bâtonnets (10-15 g env.)
- salade verte, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 552.3 kJ / 132.4 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 280.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55min
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1h 10min
Galette des rois façon tartiflette
1h 30min
Galette de pomme de terre et saucisse de Morteau
1h 30min
Gaufre burger
40min
Tarte au magret fumé
45 min
Gratin de ravioli
1h 40min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1 godz.
Galettes croustillantes de pommes de terre au bacon et fromage
1 godz.
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5 min
Tourte au camembert
3h
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min